Sunday, November 2, 2008

"lenkali kalo aku bayo kamu bg balance duit xcukup sifat, aku campak kat muka kamu..."

Tadi aku leh terbiadab lak ngan cashier kedai makan......maaf laaa cik adik oi....kenape laaa kamu leh tetibe datang ke meja kami dan terus cakap dengan kuat "Rm16.70!!!"....nape le xcakap lek lok......cakap "minta maaf, bleh bayar sekarang" ke atau yang sopan sket....

Aku tahu le kamu nak tutup kedai dah tapi kan ramai lagi orang...laen le kalo dah kemas pastu kami xreti2 nak balik ke laen le cite.....pastu bile member aku bayar ade duit 5 ringgit yang ade koyak sket kat ujung nape kamu cakap "duit koyak tak nak!!!" dengan nada kurang ajar lak tu.....kami ni bukan peminta sedekah datang kedai minta simpati bagi makanan free ke ape....kalo dengan peminta sedekah pun xbaik kurang ajar camtu....udah le kami dari zaman kamu blum kereje kat situ dah selalu lepak situ.....

Tapi aku pun kene minta maaf la jugak...tak penah la pulak aku cakap kurang ajar camtu...aku tau aku xpatut cakap "lenkali kalo aku bayo kamu bg balance duit xcukup sifat, aku campak kat muka kamu..."....uhhhhh rase bersalah lak aku....walopun memang kamu pun kenkadang penah gak bg duit xcukup sifat kat aku...baru semalam je kamu bagi...tapi kan aku xcakap ape2 pun sbb aku nampak boss kamu ade kat sebelah....dier lak kawan aku dari sekolah...aku xnak kamu kene marah je....

Aku yang emotional kot......kesian kamu...muka dah mencuka...lenkali belajar le bersopan sket, jangan nak meninggi suara kat orang xtentu pasal....

4 comments:

poyotito's said...

peh..!baik budaknya lu nih

nurain said...

hee..die tau x ko mntak maap nih

dyana said...

huhu..
cian budak tu.

Darkheart said...

poyotito- org bek selalu ditindas...tapi tu mungkin dugaan...

Nurain - Kalo dier tau aku minta maap nanti dier ingat dier betui dan akan buat lagi pada sesiapa...biarle dier berfikir....

Dyana- Hmmm cian jugak...tapi mungkin ditakdirkan supaya malam tu dier sedar dan xbuat pada orang laen dah.....

Related Posts with Thumbnails