Saturday, August 30, 2008

aku nak toyol!!!!


uhhh m gonna b dead meat tmrw...got Structure test n m not ready...konon nak study le td...dok kat luor kene kaco ngan my niece nak dok dlm bilik tolong le semaknye hehehe...kemas2 sampei skg xsiap kemas lg..study pun xlg ni...ape tah aku nak jawab sok ni...lec pun 1...agok2 le nak sambut merdeka pun nak ade kelas...mane tah semangat kemerdekaan dier...hmmm kan best kalo aku leh meniru esok...tp aku dah lame xmeniru...sejak lepas spm aku jadik mcm budak baik lak...ape le salohnye meniru kan...janji xkantoi udoh le...aku xreti nak meniru dah...sape nak ajo aku meniru?huhuhu...meniru pun kene ade skill ka...hmmm better i b true 2 myself le...kalo aku leh survive dgn kemalasan aku selame ni ngan bersifat jujur mgkin kali ni pun bleh..lgpun dah lame aku gamble je dlm life ni without planning....I kno i shud plan my life....Ok...bulan pose nye azam..aku nak jd lebih organise.....

**Ohh lupe nak mention...gambo kat atas ni aku amek kat tenet je...sape nye tah...seram gak kalo ade bebetoi camtu...

***Ohhh pelukis toyoi ni jgn mare yek buh gambo toyoi ni kat cni...huhu
http://www.adifitri.com/

Wednesday, August 27, 2008

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia Yang Ke 51 Tahun




Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! tu je le yg aku tau bile nak menyambut ulang tahun kemerdekaan mase kecik...tp bile dah dewase ni dah lebih tahu pasal kemerdekaan...ye la nak xnak kene ajar bebudak ni jugak...skolah aku buat sambutan seminggu sampei sabtu ni untuk ulangtahun kemerdekaan...mase mengajar aku makin kurang le...lepas rehat ade je program...kengkadang maleh gak wahaha...

CURSED...


is it a curse?....donno Y...after i'm wit u i dnt hav heart for love anymore....hmmm did u curse me or something?....we used to be the 'bestest' of friends...then we trap ourselves in love...ohhh yes we hav fun and everything...then u said "we'r better off as friends than lover...uhhh wat a fool i m just 2 believe u....now i lost my heart...its not warmth pink anymore...its grey now..
Hmmm d account dat makes me so wry is when i didn't just lost u as a lover but u r fading as the 'bestest' frens too....ohhh i dont want dat....we were like the reflection of each other...what we think as fun is d same...we share the same tots n we can argue calmly without fighting...
Y didn't u tell me dat u were jealous of my girl-friends...yes they r girls and they r my friends but they were not my girlfriends...dont u pretend that u dont miss me...i kno u r...wat will we b to each other now?...hmmm mayb if u hav a boyfren now...then i can go on wit my life..its like m stuck now...n u seem stuck too...wats wrong?...do u feel wat i feel now...r we clinging 2 each other memories?...u do kno dat life must go on...but how it goes on...dat i donno....

Who does she thinks she is!!!!

hoho aku xpnah gune blog ntuk lepaskan kegeraman aku lagi...bengangnye aku kat ade sorang rakan sekerje ni...blagak macm boss...bg arahan sana sini...tau le dier housemate boss jgn ingat berjangkit lak jd boss jgak...hek elleh stakat degree cabuk xdpt keje pastu masuk tmpat aku temporary je dah nak blagak...ramei org xsuke kat kamu rrr..kamu tu lebih bawah dari kami semua...
Aku ingat lagi hari pertame dier masuk keje...ade ke patut tetibe dier suh aku taip untuk dier...ohhh jgn harap le aku nak wat keje dier...ingat aku kuli batak dier...but m a gentleman...walopun aku xbuat keje dier tp aku tetap menolak dengan baek...agaknye tu yg dier rase hebat kot...k laaa lepas ni aku berazam..kalo dier pepandei nak arahkan aku ape2 aku maki je la trus...
our superior head pun kalo nak suh wat keje cakap alok-elok...siap cakap "plss..." or "tolong bleh"
ye le dier rapat ngan Gb...dok serumah le katekan...pandei r dier blakon.......ahhh aku xpeduli...if i feel misstreated aku nak pindah....bukan baru skali org offer aku ke tmpat deme...sampei ade yg marah aku stay je tmpat kecik tu...parents aku lagi suke aku pindah...
hmmm tp Gb aku baik sangat le...aku nak mintak borang tukar pun segan...kang mcm2 le dier buat...lakonan je kot..tah2 same gak cume care dier je len...hohohohoo hehehehehe walopun i sounded harsh here but m not actually like this....i cant never recall when hav i ever raise my voice to my co-worker....

ehh rase mcm bsalah lak cakap mcm ni...xpe le..post je le...bukan deme terase pun....deme tu mane le tau blog2 ni....email pun deme xde...sume nak harapkan aku je....bengong nye deme ni....sian pun ade....

Tuesday, August 26, 2008

It is not JUSTICE it is just the LAW...


my eldest sis met wit an accident last Sunday...she was from the kampung on the way to Uniten...luckily that she and all her five childrens are safe..wat m surprise about is dat she got summons and not the other 4 cars dat involves in dat accdent...i learnt dat in malaysia the car at the back will always be blame no matter what is d reason of the accidents...her car was the 5th car from the back..i did not kno details bout the accident but i kno its not her fault..but its the law...no matter if its ur fault or not u'll b summons if u r at the back...hmmmm wat a law...If i'm her m gonna sued all the cars infront of me...mayB i'll get thousands wahahaha...u cannot sued the cops cause in Malaysia they are not people that do the work of law but they are the law...As citizen what can we do....just following the law...

Monday, August 25, 2008

rayban . kat kopitiam . teh herba yang sedap . kawan . aku . caca


-caca aku tunggu kau-

She's All That (Under construction..hehehe)


Directed by Robert Iscove
Produced by Peter Abrams,
Richard N. Gladstein,
Robert L. Levy
Written by R. Lee Fleming Jr.
Starring Freddie Prinze, Jr.,
Rachael Leigh Cook,
Anna Paquin,
Paul Walker and Lil' Kim
Distributed by Miramax Films
Release date(s) January 29, 1999
Running time 95 mins
Language English
Budget ~ US$10,000,000
I like this story..eventhough i already expected the ending but something makes me stuck watching it(no,not because it's apart of the assignment)It is an easy story to understand and the simplicity was just nice for everything. When Zach made a bet with Dean i already guessed that in the middle of the story Laney going to find out about it and then they going to fight and then at last they going to be together again. It's not that hard to guess........



*p/s Uhhh i'm not ready to write this yet...hmmmm but i dnt like to leave my blog empty...so i just filled it with this scrap for awhile...patient..I will continue it...hehehehe sorry readers...

Sunday, August 17, 2008

3 sahabat

Friday, August 15, 2008

my new born nephew...



hellooooo....cik pa..anas masuk kan gambo kat cni khas untuk tatapan cik pa....kalo xleh tgk lg xtau le nak buat ape dah...mms xleh, ym xleh...kalo ini pun xleh cikpa balik kuale le tgk heheheeh....kan anas dah cakap mcm muke anas mase kecik,,,hmmm xsgke lak ade jgk baby yg secomel anas wahahahahaha....kama cakap"kat market tu byk lg bakul"..hehehehe dengki le tu...
this is me when i was a baby...cant u spot d resemblances? huhuhuhu.....

Saturday, August 9, 2008

poem for u@))-'------

Dear.....,,,,
if i told you i love u
what would u say?
would u love me back?
would u turn away?
if i told u that
it is for u i care
would u treat me fair?
what would u do?
if i told u that
it is u i want to embrace
how would u reply?
would u say it to my face?
if i told u that
u my greatest ambition
would u wildly grin?
would that raise u suspicious?
if i told u that
my life is yours to take
would u hold it dear?
or would u let it break?
if i told u that
my love is a book
would u take time to read it?
would u not even look?
if i told u that
without u i will die
would u save my life?
would u say goodbye?
if i told u that
it's u i adore
would u tell me to go on?
would u ask for more?
if i told u that
u is whom i want to be
would u hold me in your arms?
for all eternity??


Written by ,
Ms green

Tuesday, August 5, 2008

letter to her

dear ...............,

.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................
.............................................................................................................................................................



*only she know what i'm trying to say*
Related Posts with Thumbnails